ДТЕК законтрактував додаткові 70 тис. тонн вугілля з Польщі

Share

ДТЕК Енерго законтрактував додаткові 70 тис. тонн енергетичного вугілля з Польщі. 

Про це повідомляє пресслужба компанії. 

“Таким чином, станом на 13 листопада увесь обсяг законтрактованого імпортного палива із Польщі збільшено до 280 тис. тонн. Вугілля необхідне для виробництва електроенергії на ТЕС і, відповідно, для стабільної роботи всієї енергосистеми України”, – йдеться в повідомленні. 

Зазначено, що в рамках контрактів передбачено постачання вугілля впродовж усього опалювального сезону, починаючи з вересня 2023 року і до березня 2024 року. 

Також в компанії додали, що станом на 13 листопада вже імпортовано та доставлено на теплоелектростанції компанії майже 78 тис. тонн імпортного палива.

«Розуміючи усі виклики опалювального сезону, ми не лише посилено ремонтуємо та відновлюємо енергоблоки, продовжуємо на максимумі видобувати вугілля для теплоелектростанцій, але й зміцнюємо тили, де можливо. Для цього сформували запас критичного обладнання на випадок нових обстрілів, забезпечили ТЕС і шахти резервними джерелами живлення. Такою підстраховкою є і додаткове імпортне вугілля, яке веземо в Україну», – підкреслив генеральний директор ДТЕК Ільдар Салєєв.