Мінекономіки та MIGA створять робочу групу для пришвидшення процесу страхування інвесторів

Share

Міністерство економіки спільно з Багатостороннім агентством гарантій інвестицій (MIGA) домовились про створення робочої групи для пришвидшення та оптимізації процесу страхування інвесторів.

Про це повідомляє пресслужба міністерства. 

"Зараз Україна потребує розблокування притоку приватних інвестицій. Але всі розуміють, що без надійних інструментів зі страхування військових ризиків, ми не побачимо активного притоку інвестицій. Тому на засіданнях Мультидонорної координаційної платформи ми знову і знову підійматимемо питання щодо акумуляції додаткових ресурсів саме на збільшення фінансування програм страхування військових ризиків", – зазначила віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона нагадала, що у 2023 році MIGA вже втілила два проєкти зі страхування військових ризиків у реальному секторі й ще два у фінансовому секторі. Також вони працюють над залученням додаткового фінансування до кінця року від п’яти країн.

Одне з потенційних рішень передбачає створення спеціального трастового фонду, спрямованого на започаткування всесвітнього страхування та перестрахування військових ризиків. Цим фондом могли б спільно керувати уряди країн-партнерів у співпраці з Україною", – підкреслила Свириденко.

За її словами, також над страхуванням інвестицій своїх компаній працюють експортно-кредитні агенції європейських країн. 

Як повідомлялося раніше, MIGA нещодавно затвердило десятирічний пакет страхування вартістю 9,1 млн дол для проєкту індустріального парку М10 у Львівській області. Ця страхова угода частково фінансується країнами-донорами через Цільовий трастовий фонд підтримки реконструкції та економічного розвитку України (SURE), під наглядом MIGA.