Україна та Франція працюють над розширенням співпраці – Свириденко

Share

Україна та Франція продовжують вести продуктивний діалог щодо відновлення України не чекаючи закінчення війни. Зокрема, йдеться про поглиблення співпраці між компаніями, страхування ризиків, допомогу у гуманітарному розмінуванні, підтримку експорту.

Про це зазначила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко під час зустрічі з міністром економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції Брюно Ле Мером 9 листопада в Парижі, повідомляє пресслужба Мінекономіки. 

«Сьогодні ми обговорюємо потенційні інструменти відновлення України, в тому числі страхування воєнних ризиків, щоб дати можливість французьким інвесторам заходити в Україну та приєднуватись до проєктів з реконструкції», – підкреслила Свириденко.

Так, французька державна страхова компанія Bpifrance Assurance Export вже оголосила, що буде страхувати французькі компанії, які готові інвестували в Україну, не чекаючи на завершення війни. 

"Вже зараз є перші французькі підприємства, які готові отримати ці гарантії, щоб розширити свої підприємства в Україні", – зауважила Свириденко. 

Також сторони обговорили можливість страхування українських інвесторів, які створюватимуть спільні компанії з французьким бізнесом.

«Французькі компанії готові локалізувати свої потужності в Україні та виробляти свою техніку на наших заводах. Я переконана, що завдяки спільній роботі це зацікавлення лише ростиме», – відмітила перший віцепрем’єр-міністр.

Крім цього, французький бізнес зацікавлений інвестувати у стратегічно важливі сектори України, зокрема, в оборону, виробництво та переробку с/г продукції, відновлювану енергію, виробництво та зберігання газу, зелену металургію, екологічний транспорт, охорону здоров'я та фармацевтику.