Україна та США поглиблюють співпрацю у транспортній галузі

Share

Команда міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури зустрілася з міністром транспорту США Пітом Буттіджеджем. Під час зустрічі обговорили основні напрямки співпраці у розвитку української інфраструктури. 

Про це повідомляє пресслужба Мінвідновлення

«Сьогоднішня зустріч – ще один крок для втілення багатьох важливих для України ініціатив. Зокрема, у посиленні експортної спроможності – основної складової відновлення української економіки", – зазначив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури  Олександр Кубраков. 

Він нагадав, що з минулого року успішно працює Спільна робоча група, яка опікується питанням залучення американських державних інституцій, бізнесу та експертів у процес відновлення інфраструктури України.

За його словами, під час зустрічі були виділені пріоритетні завдання для нарощування експорту:

• Робота над безпекою та економічною доцільністю українського коридору – тимчасового гуманітарного коридору Чорним морем для цивільних суден – яким вже скористалися понад 100 суден;

• Розвиток наземного транспортного сполучення, зокрема – залізниці. Модернізація рухомого складу та збільшення кількості локомотивів.  Посилення їхньої пропускної спроможності;

• Посилення логістичного сполучення України з країнами Європи. Оновлення існуючих та будівництво нових пунктів пропуску. Розвитку морських портів Дунайського кластеру.

"Піт Буттіджедж зокрема відзначив як надзвичайно успішну роботу українського коридору", – резюмували в міністерстві.