Уряд і надалі підтримуватиме регіони – Шмигаль

Share

Попри ухвалений ВР закон, яким передбачає переспрямування військового ПДФО з місцевих до державного бюджету, місцеві бюджети у 2024 році все одно отримають від податку на доходи фізосіб більше, ніж вони отримували у 2021-му.  

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. 

"Верховна Рада 8 листопада підтримала ініціативу уряду щодо спрямування військового ПДФО на закупівлю дронів, а також на розбудову власного виробництва зброї та техніки", – нагадав він.  

Очільник уряду додав, що це дозволить у 2024 році додатково направити на ці потреби 96 млрд грн. 45% цієї суми піде на безпілотники та морські дрони. Ще 45% на розвиток нашого оборонно-промислового комплексу. 10% автоматично розподіляться між військовими частинами відповідно до сплаченого ПДФО. 

"Уряд і далі допомагатиме регіонам. Місцеві бюджети у 2024 році все одно отримають від податку на доходи фізосіб більше, ніж вони отримували у 2021 році. В регіони буде спрямовано додаткові 62 млрд грн порівняно з 2021 роком. Це дозволить громадам закривати всі необхідні та першочергові потреби", – зазначив прем'єр-міністр. 

Як повідомлялося раніше, ВР ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №10037, яким пропонується переспрямувати ПДФО з забезпечення військових з місцевих до державного бюджету, ці кошти будуть перенаправлені переважно на закупівлю дронів й озброєння.