ОГТСУ впроваджує нову політику закупівель

Share

Оператор ГТС України прийняв нову політику із закупівель: у фокусі прозорість та заохочення конкуренції серед постачальників

Про це повідомляє пресслужба регулятора. 

Зазначено, що нова політика із закупівель компанії визначає підходи до планування потреб, обґрунтування технічних, кількісних та якісних характеристик предмета закупівель, формування вимог, які не будуть дискримінаційними для ринку і підвищуватимуть конкуренцію серед постачальників ОГТСУ.

«Новим документом ми задекларували наші наміри й сформували правила, які дозволять нам бути відкритими, прозорими та орієнтованими на ринок», – пояснив директор із закупівель ОГТСУ Борис Любич.

Зокрема, один з ключових підходів, який закладений в нову політику із закупівель, це відкрита комунікація з ринком. Починаючи з етапу формування потреби, в товаристві передбачили такий аспект як проведення ринкових консультацій. 

«Це дозволить нам розширити коло потенційних постачальників і виконавців, у тому числі за рахунок нових, які ніколи не співпрацювали з оператором, але готові це робити», – підкреслив Любич.

За його словами, ще одним аспектом політики став прозорий процес прийому товарно-матеріальних цінностей, який дозволяє залучати до нього самого постачальника, враховувати його думку і зауваження.

На сьогодні в ОГТСУ всі закупівлі й весь процес формування потреби до реалізації контракту повністю автоматизовані. 

«Ми абсолютно paperless в процесі закупівель – у нас не існує жодних паперів, які б супроводжували закупку. Пришвидшення процесу закупівель – це також один із критеріїв прозорості», – резюмував Борис Любич.