Мін’юст розпочав процес конфіскації машинобудівних заводів у Сумах

Share

Міністерство юстиції 6 листопада запустило процес конфіскації українських активів російської Групи ГМС, основними співвласниками якої є Герман Цой, Володимир Лук'яненко-старший та Володимир Лук'яненко-молодший, громадянин РФ.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

"6 листопада 2023 року міністерством юстиції подано до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 закону України про санкції", – йдеться в повідомленні

Зазначено, що відповідачами здійснюється вирішальний вплив на діяльність групи підприємств – виробників насосного обладнання для нафтогазового комплексу, енергетики, житлово-комунального та водного господарства, у тому числі, на території України та РФ.

Також, відповідачі сприяють забезпеченню сплати податків до державного бюджету Росії у значних розмірах та постачання засобів та знарядь для ремонту військової та спеціальної техніки на користь військових частин та підприємств РФ.

Третіми особами без самостійних вимог на стороні відповідача зокрема є: 

– Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування "Насосенергомаш" (номінальний власник – Naftech Pump Ltd);

– Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання (колишній завод ім. Фрунзе, номінальний власник – Repenio Holding Limited);

– Завод обважнених бурильних та ведучих труб (номінальний власник – Alveron Holding Limited);

– СМНВО-Інжиніринг (номінальний власник – Repenio Holding Limited)

– консорціум "Атоммашпроєкт";

– готельний комплекс "Ювілейний".

Решта активів – це АТ "Гідромашсервіс", ТОВ "Компанія з управління майновим комплексом", ТОВ "Стандартінвест-Південь", ТОВ "Терра Україна", ТОВ "Югсевморсервіс", ТОВ "Фірма Олтрі лтд", ТОВ "Фрунзе-профіль", ТОВ "Маш – Сервіс", ТОВ "Градовіт-XXI", ТОВ "СВС", ТОВ "Фрунзе-Ювілейна", ТОВ "Суми-Електрод", ТОВ "Веселе", ТОВ "Техногаз-С", ТОВ "Котельня північного промислового вузла", ТОВ "Кусум Фарм", АТ "Науково-дослідний і проєктно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування", Torberg Beteiligungen ag.