Міненерго та американська асоціація домовилися про розвиток водневої енергетики в Україні

Share

Міністерство енергетики  і Асоціація паливних елементів і водневої енергетики США (The Fuel Cell and Hydrogen Energy Association – FCHEA) уклали меморандум про створення кооперативного енергетичного партнерства для просування водневої енергетики.

Про це повідомляє пресслужба міністерства. 

Зазначено, що документ у Вашингтоні підписали міністр енергетики Герман Галущенко і президент FCHEA Франк Волак.

«Розвиток водневої галузі визначений одним з пріоритетних в Енергетичній стратегії України до 2050 року. І підписання цього меморандуму відкриває перед нами додаткові можливості у досягненні поставлених цілей», – зазначив Галущенко.

Очільник міненерго наголосив, що спільна робота в цьому напрямку створює додаткові можливості для українського та американського бізнесу. 

Зокрема, партнери висловили готовність ділитися досягненнями у водневих технологіях і прийняти на стажування 10 українських експертів.

"Укладений меморандум визначає 
пріоритетними такі напрями партнерства, як обмін кращими практиками розвитку водневої енергетики і знаннями щодо інноваційних водневих технологій та застосувань", – підкреслили в міністерстві. 

Також передбачається обмін досвідом та знаннями, обмін інформацією та співпраця між експертами з розроблення стратегії, відповідних політичних та правових заходів, а також стандартів, зокрема через експертні семінари та тренінги.

Як повідомлялося раніше, "Укргідроенерго" і австрійська Andritz Hydro GMBH мають намір домовитися про співпрацю в розробленні та реалізації проєктів з виробництва "зеленого" водню в Україні.