ЗФЗ зупинив свою роботу

Share

Запорізький завод феросплавів, який входить до групи "Приват", зупинив своє виробництво 

Про це повідомила пресслужба ЗФЗ.

Зазначено, що наявність переривання постачання електроенергії та води негативно впливає на технічний стан пічних агрегатів при їх дуже високій вартості (вартість тільки однієї печі сягає сотень мільйонів гривень). Також кожен запуск та розігрів печі супроводжується значними капіталовкладеннями та виробництвом некондиційних феросплавів.

"Враховуючи досвід попереднього зимового періоду в умовах обмежень в постачанні електроенергії, обумовлених руйнуванням об’єктів критичної інфраструктури та необхідності забезпечення теплом мешканців області, зменшення навантаження на енергомережу області та України, а також наявність залишків феросплавів на складах підприємства, було прийнято рішення по зупинці пічних агрегатів для проведення ремонтних робіт, які при їх поточній роботі провести не можливо", – йдеться в повідомленні. 

У ЗФЗ пояснили, що це робиться з метою підготовки обладнання до стабільної роботи по закінченню опалювального сезону, з максимально ефективним виробництвом.

"Натомість замовлення вітчизняних покупців на зимовий період будуть забезпечені залишками виготовлених феросплавів", – підкреслили у ЗФЗ. 

Як повідомлялося раніше, Нікопольський завод феросплавів, слідом за низкою інших промислових активів, підконтрольних групі «Приват», зупинив своє виробництво.