Ferrexpo підтвердила вручення нової підозри керівнику Полтавського ГЗК

Share

Полтавський ГЗК підтвердив інформацію Бюро економічної безпеки про те, що голові правління підприємства, яке входить до Групи Ferrexpo Костянтина Жеваго, вручили нову підозру. Про це повідомила пресслужба ПГЗК.

Керівника підприємства підозрюють у нібито внесенні неправдивих відомостей в офіційні документи підприємства, зокрема, щодо нарахування плати за користування надрами родовища залізних руд, що призвело до ухилення від сплати до держбюджету рентних платежів за користування надрами родовища залізних руд на суму 2,2 млрд гривень.  

За даними БЕБ, у податкових деклараціях підприємства відображався обсяг та вартість товарної продукції у вигляді руди дробленої, тобто без процесу збагачення, що значно впливає на  вартість рентних платежів. 

«Вважаємо, що звинувачення Бюро економічної безпеки є безпідставними, а вручена підозра – необґрунтована та не підтверджується належними доказами. Адвокати Полтавського ГЗК готують докази та заперечення для суду, які покажуть хибність звинувачень», – зазначили в компанії.

Підприємство стверждує, що наразі не існує жодних узгоджених податкових зобов’язань, які воно не сплатило, та зазначає, що прийняті по відношенню до підприємства податкові повідомлення-рішення оскаржені до суду.

«Полтавський ГЗК розраховує та сплачує податок на ренту відповідно до чинного законодавства та судової практики, а також в аналогічний спосіб, як це здійснюють інші гірничодобувні компанії. Відтак, його посадові особи не можуть бути притягнуті до відповідальності за нібито ухилення від їх сплати», – йдеться у повідомленні компанії.

Там також зазначили, що представники менеджменту підприємств Групи Ferrexpo «зазнають необґрунтованого тиску з боку різних правоохоронних органів». «Подібні дії ми вважаємо такими, що шкодять економіці регіону та держави й негативно впливають на інвестиційну привабливість України», – додала компанія.