Чеські компанії почали реалізовувати перші замовлення з відновлення України

Share

Чеські компанії почали отримувати перші замовлення, пов’язані з відновленням України. Деякі отримали конкретні пропозиції і зараз їх реалізовують, інші знаходяться на стадії підготовки.

Про це заявив президент Торгово-промислової палати Чехії Зденько Заїчек, повідомляє Сeskе noviny.

"Наразі контракти укладаються переважно з компаніями, які ще не мали досвіду роботи на українському ринку", – зауважив Заїчек. 

При цьому зазначено, що компанії почали постачати в Україну переважно медичне обладнання чи сільськогосподарську техніку. Але вони також шукають контракти на оновлення енергетичної, транспортної та водної інфраструктури, будівельні роботи та матеріали.

"Україна також звертається до чеських компаній на основі списку, який представники чеського уряду надали Києву під час перших чесько-українських міжурядових консультацій рік тому. Тоді 103 компанії з різних галузей, переважно з видобутку та переробки мінеральної сировини, машинобудування, будівництва та енергетики, звернулися до Торгово-промислової палати щодо співпраці у відбудові", ? йдеться в повідомленні. 

Видання підкреслило, що за даними опитування майже 200 членів Торгово-промислової палати та Спілки промисловості і транспорту Чехії  отримали пропозиції з України.