ДТЕК виграв суд проти РФ у справі щодо кримських активів

Share

Міжнародний арбітражний суд в Гаазі повністю задовольнив позов компанії ДТЕК проти РФ стосовно захоплених активів в тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє пресслужба компанії. 

Зазначено, що арбітраж присудив Росії виплатити українській компанії компенсацію збитків в розмірі $267 млн, що включає проценти та судові витрати на дату рішення. Нарахування процентів триватиме аж до моменту повної сплати всієї суми збитків.

«Сьогоднішнє рішення знаменує собою ще одну віху в притягненні Росії до відповідальності за її експропріацію українських інвестицій у Криму», — сказала Марні Чік, партнерка Covington & Burling LLP, яка представляла ДТЕК у справі.

Арбітражне рішення підлягає примусовому виконанню відповідно до Нью-Йоркської конвенції 1958 року. 

"ДТЕК планує невідкладно ініціювати процес визнання та допуску до виконання рішення на території тих держав, де знаходяться активи РФ", – підкреслили в компанії. 

У пресслужбі нагадали, що до незаконної анексії Криму ДТЕК володів енергорозподільчою та енергопостачальною компанією "ДТЕК Крименерго". Окупаційна влада відібрала контроль над активами компанії після окупації Криму у 2014 році. Судовий процес за позовом ДТЕК Крименерго проти РФ тривав з 2017 року.