Польські перевізники планують перекрити ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

Share

Польські перевізники 3 листопада планують провести ще один страйк поблизу пункту пропуску «Ягодин – Дорохуськ». Орієнтовна кількість учасників цього страйку – 200 осіб і 100 тягачів.

Про це повідомив голова Міжнародної транспортної асоціації України Ігор Оверко. 

"Одночасно із запланованим у період 3 листопада 2023 року по 3 січня 2024 року страйком поблизу пункту пропуску «Рава-Руська – Хребенне», польські перевізники планують також провести страйк поблизу пункту пропуску «Ягодин – Дорохуськ» у період з 10:00 3 листопада 2023 року до 24:00 3 грудня 2023 року", – зазначив Оверко. 

За його словами, з метою врегулювання ситуації посольство України в Польщі провело консультації з міністерством інфраструктури Польщі та з Генеральним консульством у Любліні. Також з Любельським воєводою Л.Справкою, який 30 жовтня провів зустріч з організаторами страйків.

"В результаті досягнуто домовленостей, що 3 листопада 2023 року буде проведено одноденний попереджувальний страйк поблизу пунктів пропуску «Рава-Руська – Хребенне» і «Ягодин – Дорохуськ». 

Мета – привернення уваги до ситуації у сфері транспортних перевезень Польщі та початок діалогу з польською й українською сторонами. У разі досягнення компромісу страйкарі не продовжуватимуть страйк в узгоджених датах", – підкреслив Оверко. 

Як повідомлялося раніше, 3 листопада польські перевізники планують розпочати страйк на українському кордоні, при цьому будуть перекриті всі наявні в’їзди з України. Причина страйків – надмірна конкуренція після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

Згодом, міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури звернулось до міністерства інфраструктури Польщі та Директорату з питань мобільності Єврокомісії щодо проведення зустрічі для розв'язання питання ймовірного блокування пунктів пропуску з боку польських перевізників.