Україна у вересні експортувала «коридорами солідарності» понад 4 млн агропродукції

Share

У вересні обсяг сільськогосподарських товарів, експортованих з України завдяки «коридорам солідарності» ЄС, становив 4,2 млн тонн.

Про це у Брюсселі під час брифінгу заявив речник Єврокомісії Стефан де Кеерсмакер, передає Укрінформ.

«Ця робота продовжується. «Коридори солідарності» залишаються абсолютно важливим елементом для того, щоб полегшити транспортування цих товарів… З травня 2022 року з України було експортовано 102 млн тонн, з яких 56 млн тонн – сільськогосподарської продукції. Ми маємо показники за вересень: 4,2 млн тонн аграрного експорту», – сказав він.

Своєю чергою речник Єврокомісії з питань сільського господарства й торгівлі Олоф Гілл не назвав дату наступної зустрічі Координаційної платформи з вирішення проблеми аграрного експорту з України до п’яти сусідніх держав ЄС – Польщі, Угорщини, Словаччини, Болгарії й Румунії – та не став коментувати стан переговорів з урядами Польщі й Угорщини, які продовжують заборону українського сільськогосподарського експорту на власні ринки.

«На цей час позиція залишається незмінною. Україна продовжує імплементувати свій план дій для вирішення проблем, що виникли влітку. За нашими очікуваннями, це надасть більш стійкі рішення на середньострокову та більш віддалену перспективу. 

Щодо двох країн – на цей момент немає додаткової інформації. У Польщі формується новий уряд. Наші контакти з усіма країнами-членами продовжуються. Це буде обговорено під час наступної зустрічі Координаційної платформи, що відбудеться невдовзі», – зазначив Гілл.