АРМА запустило конкурси з відбору управителів активами за новими правилами

Share

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) розпочало конкурси з відбору управителів арештованими активами за новими та прозорими правилами

Про це повідомляє пресслужба Агентства.

"Управління арештованими активами за старими процедурами та у “ручному режимі” не було прозорим та не приносило належних доходів бюджету країни", – зазначили в АРМА.

Тому за наявності тисяч переданих до АРМА арештованих активів Агентство станом на 30 жовтня має лише 27 чинних договорів з управління.

Згідно з Публічним звітом за 2022 рік, Агентство оголосило про 156 конкурсних відборів управителів, але обрало лише 19 переможців. При цьому за весь 2022 рік укладено лише 12 договорів оцінки з суб’єктами оціночної діяльності. 

"Це свідчить про неефективність відборів управителів з 2017 по 2023 роки загалом та, як наслідок, – низький рівень доходів в бюджет. Таку практику нині завершену. Відтепер з тисяч отриманих в управління активів держава отримає тисячу договорів управління”, – зауважила голова АРМА Олена Дума.

Також до нормативного врегулювання відбору управителів за прозорими правилами АРМА здійснило контрольні перевірки відповідно до постанови Кабміну та встановило факти неналежного управління активами. 

Крім того, Агентство провело внутрішній аудит, за результатом якого конкурси, проведені з порушеннями, на підставі висновків аудиту скасовано.

"Старт прозорих конкурсів за європейськими правилами гарантовано сприятиме укладанню більшої кількості договорів управління", – резюмували в Агентстві.