«Укрнафта» розпочала стратегічну співпрацю з American Petroleum Institute

Share

ПАТ «Укрнафта» та American Petroleum Institute (API) 27 жовтня підписали меморандум про взаєморозуміння 

Про це повідомляє пресслужба Укрнафти.

Згідно з документом, «Укрнафта» отримує доступ до узгоджених світовою галузевою спільнотою стандартів API. 

"Наші спеціалісти братимуть участь у зустрічах та робочих групах, які зосереджені на розробці та обговоренні топових міжнародних практик. API та «Укрнафта» зможуть спільно організовувати заходи зі стандартизації, навчання, сертифікації та безпеки", – зазначено в пресрелізі компанії. 

Як зазначив директор "Укрнафти" Сергій Корецький, це найбільш стратегічний крок для національної нафтовидобувної галузі за довгі роки її існування. 

«Українська нафтогазова галузь має славну історію, потужний досвід та великі перспективи розвитку. Однак, при цьому, ми довгий час були залежні від радянського, російського та білоруського обладнання. Меморандум з API має змінити це остаточно", – пояснив Сергій Корецький. 

За його словами, підписана угода підтверджує зобов’язання обох сторін посилювати енергетичну незалежність України та її відхід від російських стандартів, обладнання та операцій.
«Як головна у світі організація, що встановлює стандарти для природного газу та нафтової промисловості, API має честь розпочати нові відносини співпраці з «Укрнафтою», – зазначив Анчал Ліддар, старший віцепрезидент API з глобальних галузевих послуг. 

Зі свого боку, за словами Корецького, меморандум фактично відкриває компанії двері в майбутнє.

"Ми зможемо обмінюватися інформацією про річні програми, плани розвитку стандартів та передового досвіду, що дасть можливість розуміти, як буде розвиватися світ, і що потрібно робити «Укрнафті», щоб бути на одній хвилі з бенчмарками, які рухають прогрес у нафтогазовій галузі", – підкреслює очільник Укрнафти.

Також в пресрелізі підкреслено, що меморандум про взаєморозуміння з API дозволить «Укрнафті» суттєво підвищити свою ефективність та залучити до розвитку української нафтової промисловості найкращі зразки світових технологій.