УЗ успішно завершила всі тендери на закупівлю мастильних матеріалів

Share

Укрзалізниця завершила всі тендери й тепер повністю забезпечена мастильними матеріалами та оливами. 

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначено, що цього року компанія вже має стабільний запас мастильних матеріалів для роботи та успішного входження в осінньо-зимовий період.

"Перед оголошенням тендерів ми провели велику роботу з виробниками та постачальниками. Це зустрічі у форматі круглих столів та інші формати дискусій. Зокрема, змінили підходи до формування замовлень, врахували всі побажання й маємо результат: у серпні 2023 року було оголошено 10 закупівель цих матеріалів, 100% з яких завершились успішно», — наголосив директор департаменту закупівель АТ «Укрзалізниця» Андрій Токар.

Так, на зазначених торгах на загальну оголошену суму 111 млн грн середня економія від цін минулого року склала 20 млн грн, а від очікуваної вартості — 11 млн грн. Крім того, максимальна економія по одній позиції під час проведення торгів склала 35%. На один із тендерів прийшло 6 учасників.

Також УЗ зафіксувала досить жваву конкуренцію під час тендерів на постачання мастильних матеріалів: у 10 тендерах перемогли 5 різних компаній.

Як повідомлялося раніше, Укрзалізниця за прямими договорами та на конкурентних торгах через систему Prozorro з виробниками провела вже близько 70% у грошовому еквіваленті річних закупівель операційних матеріально-технічних ресурсів за основними позиціями. Зокрема, це дизельне пальне, природний газ, електроенергія, деякі запасні частини й оливи.