УГВ з початку 2023 року вдвічі збільшило дослідження свердловин

Share

АТ «Укргазвидобування» з початку 2023 року вдвічі наростило геофізичні дослідження свердловин

Про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз".

"Лише за вересень фахівці Геофізичного управління «Укргазпромгеофізика», яке є філією компанії Укргазвидобування, виконали 266 виїздів для проведення геофізичних робіт на родовищах", – йдеться в повідомленні. 

За словами т.в.о. гендиректора АТ «Укргазвидобування» Олега Толмачева, цей показник є найбільшим за всю історію діяльності філії.

"Ми оновили парк техніки, завдяки чому вдалось перевести роботу частини геофізичних досліджень на цілодобовий режим. В подальших планах — наростити обсяги, аби Укргазпромгеофізика могла повністю забезпечувати наші потреби», — зазначив Толмачев. 

Також він зауважив,  що останні 1.5 роки Укргазпромгеофізика стабільно нарощує обсяги досліджень. 

За 9 місяців 2023 року було здійснено понад 2 000 виїздів. Цей показник на 50% більший, ніж за аналогічний період минулого року. 

"Укргазпромгеофізика виконує понад 80% геофізичних досліджень на свердловинах Укргазвидобування. Це роботи на різних етапах життя свердловин — від буріння до введення в експлуатацію. Їхня мета — зібрати максимальну кількість даних щодо перспектив отримання вуглеводнів", — пояснив Толмачев. 

Він також додав, що роботи на одній свердловині тривають в середньому 3 дні. Залежно від складності до виконання таких робіт залучаються 4-6 працівників.

Як повідомлялося раніше, з початку 2023 року «Укргазвидобування» ввело в експлуатацію 58 нових газових свердловин із сумарним середньодобовим дебітом 5,3 млн кубометрів.