НБУ виставив на продаж понад 90 земельних ділянок під забудову

Share

Національний банк виставив на відкриті торги в системі "Прозорро.Продажі" 93 земельні ділянки загальною площею 493 га

Про це повідомляє пресслужба регулятора. 

Йдеться про активи, набуті НБУ у власність у рахунок погашення боргів за кредитами рефінансування, наданими банкам України.

"Всі земельні ділянки, заплановані для продажу, розташовані в Київській області й мають цільове призначення «під забудову»", – йдеться в повідомленні.

В Нацбанку зауважили, що зокрема, ділянки призначені для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських споруд (присадибна ділянка), для розміщення іншої житлової або громадської забудови, а також об'єктів інфраструктури.

Торги проводяться відповідно до вимог Земельного кодексу України, Закону України “Про Національний банк України” та розпорядчих актів НБУ.

«Проведення аукціонів заплановано 16 листопада 2023 року. Взяти участь у них зможуть усі охочі відповідно до вимог до учасників земельних аукціонів», – зазначив Павло Власенко, начальник відділу супроводження реалізації застав Управління роботи з проблемними активами НБУ.

Детально ознайомитися з інформацією щодо кожного лота можна на офіційному сайті НБУ в розділі «Продаж активів», а також у системі Прозорро.Продажі.