DFC започаткувала п’ять проєктів в Україні на понад 380 млн дол

Share

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) оголосила про п’ять нових проєктів в Україні загальною вартістю понад 380 млн дол. для підтримки продовольчої безпеки, малого бізнесу, системи охорони здоров'я та міжнародної торгівлі.  

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки. 

Зокрема, DFC виділила 250 млн дол. для підтримки зусиль українських птахівників і виробників зерна щодо пом’якшення наслідків війни РФ  проти України. 

DFC також оголосила про укладення двох окремих угод на загальну суму 60 млн дол. з українськими банками щодо мобілізації капіталу для сталої підтримки малого та середнього бізнесу шляхом полегшення їхнього доступу до фінансування в Україні. USAID підтримуватиме кожну з цих транзакцій технічною допомогою. 

Зазначено, що мікропідприємства, а також малий і середній бізнес матимуть можливість отримати фінансування в банках з пом’якшеними вимогами, оскільки гарантії DFC використовуватимуться для доповнення застави позичальників.

Четвертий проєкт стосується гарантій у розмірі 50 млн дол. які надаються для Глобальної програми фінансування торгівлі Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка розширила доступ українських банків до фінансування міжнародної торгівлі. Цей проєкт підтримує критичні потоки як імпорту, так і експорту для українських компаній.

Крім того, DFC оголосила, що надає 25 млн дол. страхування від політичних ризиків для Superhumans Center, некомерційного центру, який працює у сфері протезування та реабілітації людей, поранених під час війни в Україні.

Зазначимо, що Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) є  фінансовою установою США, яка сприяє досягненню результатів розвитку та просуває зовнішньополітичні інтереси Сполучених Штатів шляхом підтримки інвестицій приватного сектору в країнах по всьому світу.