Метінвест виплатив черговий купон за єврооблігаціями-2026

Share

Metinvest B.V. (Нідерланди), материнська компанія міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи компаній, виплатив черговий купон з єврооблігацій-2026 і продовжує виконувати свої боргові зобов'язання, зокрема перед власниками євробондів, пише Інтерфакс-Україна.

«Виплати були здійснені за планом. "Метінвест" відповідально ставиться до обслуговування кредитного боргового портфеля та дотримується зобов'язань перед кредиторами, залишаючись надійним партнером», – повідомила компанія агентству.

Як повідомлялося, Metinvest B.V. у квітні 2023 року повідомив про фінальні виплати за зобов'язаннями з облігацій зі строком погашення у 2023 році у встановлений термін та в повному обсязі, незважаючи на суттєвий вплив війни в Україні на бізнес групи.

Генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков тоді зазначив, що погашення "Метінвестом" облігацій 2023 року є значним досягненням в умовах війни, що триває, і важливою подією серед корпоративних емітентів, пов'язаних з Україною.

Тоді повідомлялося, що загальний борг компанії станом на кінець червня-2022 становив $2,223 млрд (на 31 грудня 2021 року – $2,242 млрд), чистий борг – $1,763 млрд ($1,076 млрд).