Німеччина продовжує торгувати російським скрапленим газом  – Bloomberg

Share

Німеччина все ще торгує російським скрапленим природним газом, оскільки скасування контракту з націоналізованою ПАТ "Газпром" може коштувати Берліну щонайменше 10 млрд дол

Про це повідомляє Bloomberg.

"SEFE GmbH — колишній підрозділ ПАТ «Газпром» — постачає російський СПГ за умовами спадкового контракту, який існував до того, як Німеччина придбала компанію минулого року. Вантажі, які не підпадають під міжнародні санкції, прямують до Індії", – йдеться в повідомленні.

Агентство пише, що тим не менш ця торгівля стала головним болем для Німеччини, яка прямо заявила, що не буде використовувати газ з Росії в результаті війни в Україні. 

Берлін стикається з різкою критикою через побоювання, що державна компанія все ще має зв'язки з Москвою, незважаючи на її політичну риторику. Однак порушення контракту може коштувати німецьким платникам податків щонайменше 10 мільярдів євро.

Ця сума враховує приблизні штрафи й компенсації, які Росія зможе отримати, якщо виграє міжнародний арбітраж проти компанії.

Як повідомлялося раніше, Німеччина націоналізувала компанію, відому як SEFE, минулого року, щоб обмежити побічні ефекти енергетичної кризи, яка охопила регіон після того, як Росія скоротила поставки трубопровідного газу. Порятунок коштував платникам податків від 6,3 до 7,7 мільярда євро.