Німеччина має намір прискорити інтеграцію українців на ринок праці

Share

Німецький уряд має намір прискорити процес інтеграції на ринку праці українських біженців, кількість яких значно зросла за останні півтора року.

Про це йдеться у повідомленні міністерства праці та соціальних справ ФРН.

"Тільки за останній час понад 100 тис українців пройшли інтеграційні курси, і ще стільки ж зроблять це в найближчі місяці", – йдеться в повідомленні. 

Підкреслено, що кожен, хто пройшов інтеграційний курс, повинен якнайшвидше отримати досвід роботи та отримати подальшу кваліфікацію. Будь-яка стійка і відповідна потенціалу інтеграція на ринок праці сприяє забезпеченню потреби Німеччини у кваліфікованих працівниках.

Тому міністерство впроваджує низку заходів з метою прискорення процесу інтеграції біженців.

Так, центри зайнятості та агентства з працевлаштування допомагають випускникам інтеграційних курсів та роботодавцям знайти одне одного. З цією метою розширюються галузеві "заходи з пошуку роботи" з бізнес-спільнотою та освітніми партнерами, такі як ярмарки вакансій.

Зокрема влада закликає компанії  все більше працевлаштовувати біженців, які не володіють німецькою мовою на достатньому рівні (нижче рівня B2), і надавати їм можливість пройти навчання на робочому місці. Уряд також хоче залучити великі компанії, сектор тимчасової зайнятості та галузеві асоціації до прийняття відповідних добровільних зобов'язань.

"Німецький ринок праці в першу чергу шукає кваліфікованих працівників з хорошим знанням німецької мови. Тому інтеграція біженців є справжньою проблемою. У багатьох випадках людей потрібно підготовити технічно та лінгвістично, щоб вони мали стійкі перспективи працевлаштування та стабільну роботу в довгостроковій перспективі", – зазначив голова федерального агентства зайнятості Андреа Налес.