Канада розпочала ратифікацію оновленої угоди про вільну торгівлю з Україною

Share

До Палати громад канадського парламенту внесено законопроєкт про ратифікацію оновленої угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною

Про це в Оттаві заявила міністр міжнародної торгівлі Канади Мері Енджі, передає Укрінформ

“Модернізована угода знаменує важливу віху у канадсько-українських відносинах, сприяючи кращій співпраці наших підприємців та спроможності підтримувати економічну відбудову України, водночас забезпечуючи переваги й для канадців вдома”, – зазначила Енджі.

При цьому вона додала, що наступного року має намір організувати робочу подорож канадських підприємців до України “для утворення контактів й підтримки відбудови України”. 

“Я з нетерпінням очікую на співпрацю з усіма членами парламенту й сенаторами задля швидкого ухвалення законодавства, аби модернізована угода про вільну торгівлю набула чинності в Канаді”, – зазначила міністр.

Як повідомлялося раніше, угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності першого серпня 2017-го року це  відкрило для українських виробників вільний доступ до 98% канадського ринку.

У вересні цього року під час візиту до Оттави Володимир Зеленський разом із прем’єр-міністром Джастіном Трюдо підписав оновлену угоду, яка тепер покриває також торгівлю послугами, а не лише товарами, інвестиції, телекомунікації й інші перспективні сфери.