Шмигаль і Спецпредставниця США обговорили відновлення й точки зростання економіки України

Share

16 жовтня, у Києві, відбулася зустріч прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та Спеціальної представниці США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Сторони обговорили основні точки зростання ВВП України, ключові складові зростання економіки, джерела фінансування, а також умови іноземного інвестування в економіку України

Про це повідомив за результатами переговорів прем’єр-міністр.

За його словами, на зустрічі була зосереджена увага на точках зростання українського ВВП: переробка в агросекторі, енергетика, ВПК, будівельна галузь, IT, машинобудування. Також торкнулися питання розмінування та спільних програм підтримки бізнесу в Україні.

«Український експорт — ключова складова зростання економіки. Працюємо над розширенням експортних можливостей та функціонуванням Чорноморського зернового коридору. В цьому контексті важлива ефективна система страхування воєнних ризиків. Координуємо роботу спільно з американськими партнерами», — відзначив прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль і Пенні Пріцкер також проговорили джерела фінансування відновлення України. Глава уряду наголосив, що РФ має заплатити за завдані збитки. Сторони порушили питання використання заморожених російських активів. 

Як зауважив Денис Шмигаль, Україна створює сприятливі умови для іноземного бізнесу: «Впроваджуємо реформи, інвестиційний супровід, індустріальні парки, проєкти ДПП та концесії. Маємо успішні кейси в енергетичній співпраці між «Енергоатомом» та Westinghouse».

Також, глава уряду запросив американські компанії розвивати свій бізнес в Україні.