Метінвест Ріната Ахметова спрямував на підтримку війська та цивільних 4,2 млрд гривень

Share

Група Метінвест з початку широкомасштабного вторгнення – за 600 днів – спрямувала на допомогу українським військовим та цивільним 4,2 млрд грн в рамках ініціативи Сталевий фронт Ріната Ахметова.

«На шляху до перемоги Метінвест є опорою держави та її громадян. У межах Сталевого фронту компанія відправляє на фронт захист для воїнів і дбає про тих, хто вже повернувся додому. Допомогу отримують і мирні, яких російська агресія позбавила найціннішого. Водночас Метінвест забезпечує роботу своїх підприємств, щоб економіка витримала виклики часу», – повідомила компанія.

За час війни Метінвест став одним із найбільших приватних донорів українського війська. Компанія виготовляє пластини для бронежилетів та закуповує відповідний захист закордоном. Захисники країни отримали від компанії вже понад 150 тисяч бронежилетів. Також на потужностях групи виготовляють сталеві укриття для військових, а нещодавно почали виробництво макетів — копій зброї, розроблених для того, щоб ошукати російську армію.

Крім того, Метінвест передає гуманітарну допомогу в найбільш постраждалі громади, допомагає переселенцям, підтримав проект з протезування та реабілітації військових, тощо.