Транзит агропродукції через західні кордони у 3-4 рази менший від можливого – нардеп

Share

Україна у 3-4 рази зменшила обсяги перевезень аграрної продукції транзитом через території сусідніх країн – членів ЄС. Про це розповів народний депутат та член комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук, повідомляє Укрінформ.

За його словами, наразі відбуваються транзитні постачання через сусідні країни, які блокували постачання деяких видів української агропродукції. 

"Вони не в такому обсязі, як колись, тому що багато часу займають перевірки на митниці, якщо везти автомобілями. Вагони також довго перевіряють. Транзитний експорт через західні кордони в 3-4 рази менший, ніж міг би бути", – зауважив нардеп.  

За словами Соломчука, Україна досі не відновила експорт пшениці, кукурудзи, соняшнику та ріпаку, який був заборонений Єврокомісією до 15 вересня, на внутрішні ринки п'яти країн Євросоюзу. 

Як повідомлялося раніше, інвестори не зацікавлені вкладати кошти у великі інфраструктурні об'єкти на західних кордонах. Продовжується реалізація менш амбітних проєктів з перевалювання зерна з мінімальним накопиченням партій, проте немає проєктів, орієнтованих на багатотисячне зберігання збіжжя.