Обсяг портфеля проєктів KfW в Україні є найбільшим за період співпраці – Марченко

Share

Наразі обсяг портфеля німецької Кредитної установи для відбудови (KfW) в Україні в рамках шести діючих інвестиційних проєктів є найбільшим за весь період співпраці та складає 273 млн євро. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко, йдеться у повідомленні відомства.  

У 2022-2023 роках KfW надав вагому підтримку енергетичному сектору України, яка сприяла безперебійному проходженню опалювального сезону в умовах енергетичного терору РФ. Також український уряд та інституція активно співпрацюють у сфері підтримки малого і середнього підприємництва. 

Міністр фінансів відзначив внесок KfW у поглиблення співпраці між Німеччиною та Україною шляхом підписання спільної декларації у серпні поточного року.  

Декларація передбачає посилення співпраці між міністерствами фінансів двох сторін, надання німецькою стороною консультативної підтримки українській стороні, зокрема у напрямах митної політики, моніторингу фінансових ринків, управління державними інвестиціями, приватизації держпідприємств. 

Зауважимо, що Кредитна установа для відбудови (KfW) – державний банк уряду Федеративної Республіки Німеччини, що є лідером серед фінустанов цієї країни у сприянні економічному розвитку Німеччини, Європи та світу.