Україна через війну входить до десятки країн з найвищими показниками безробіття

Share

Україна через повномасштабну війну наразі входить до десятки країн з найвищими показниками безробіття, повідомляє портал "Слово і діло". 

У 2021 році, за оцінками Нацбанку, рівень безробіття становив 21,1% (при прогнозованих майже 26%), у поточному році очікується 19%. Втім НБУ прогнозує подальше пожвавлення ринку праці на тлі зростання економіки. За прогнозом регулятора, показник безробіття у 2024-му скоротиться до 16,9%, у 2025 році – до 14,4%. Однак він залишатиметься вищим, ніж до повномасштабного вторгнення через збереження значних диспропорцій на ринку праці.

У сусідній Польщі офіційний рівень безробіття становить 5%, в Угорщині – 4,1%, Німеччині – 5,7%, Франції – 7,2%, Італії – 7,3%, Британії – 4,3%, росії – 3%. Серед європейських країн найвищий рівень безробіття зареєстровано у Чорногорії – 16,2%.

Найскладніша ситуація із працевлаштуванням спостерігається у Південній Африці, де офіційний рівень безробіття становить 32,6%. До топ-10 країн з найвищими показниками також увійшли ряд африканських держав, Палестина та Йорданія.

Як повідомлялося раніше, більше половини українських біженців віком до 35 років, які з початку війни перебували в Польщі, переїхали до Німеччини, третина із них працевлаштувалася у цій країні.