УЗ здійснила тестовий інтермодальний рейс Київ – Будапешт

Share

АТ "Укрзалізниця", австрійська залізнична компанія Rail Cargo Austria та німецький вагонний оператор VTG  успішно провели тестовий інтермодальний рейс з перевезення напівпричепів за маршрутом Київ – Будапешт, йдеться у повідомленні УЗ. 

За словами директора з комерційної роботи та логістики АТ "Укрзалізниця" Тимофія Мураховського, цим рейсом розпочалася реалізація проєкту інтермодальних перевезень між Україною та країнами Європи. Надалі цей маршрут планують спільно розвивати до Відня, про що було нещодавно домовлено.  

У рамках тестового рейсу було проведене пілотне контрейлерне відправлення завантажених автомобільних напівпричепів зі станції Київ-Ліски на станцію Будапешт. Навантаження та всі необхідні операції здійснили на Київському та Чопському контейнерних терміналах філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» УЗ. Перевезення виконали в контрейлерних платформах «Укрзалізниці» з перевантаженням по станції Чоп у контрейлерну платформу стандарту євроколії (1435 мм), надану німецькою VTG. Тяговий рухомий склад після перевантаження було надано Rail Cargo Austria.

«Контрейлерна технологія дозволить розширити коло клієнтів залізниці та переключити вантаж з автомобільного транспорту на залізничний», — додав Мураховський.

Наразі сторони також опрацьовують питання щодо швидкого митного оформлення імпортно-експортних операцій інтермодальних перевезень. 

Крім того, у рамках співпраці з Литовською залізницею (LTG) на наступному тижні планується тестове перевезення по маршруту Каунас — Київ — Каунас.

Зауважимо, що у вересні поточного року «Укрзалізниця» та Rail Cargo Austria підписали меморандум, домовившись про спільну роботу з розвитку інтермодального залізничного сполучення між Україною та Австрією.