Метінвест передав на найгарячіші ділянки фронту понад 30 “ловців ланцетів”

Share

Група "Метінвест" вже передала на найгарячіші ділянки фронту 32 «ловця ланцетів» – пересувних укриттів для захисту від ударних дронів. Про це йдеться у матеріалі NV. 

"Ловець ланцетів" – пересувне укриття завдовжки 10 метрів, завширшки й заввишки по 5 метрів, воно важить близько тонни. Інженерна споруда складається зі сталевого каркаса й натягнутої поверх нього закамуфльованої металевої сітки. Компанія може виготовляти до п’яти "ловців" на тиждень.

Такі споруди універсальні, їх можна використовувати для маскування та захисту більшості моделей техніки на бойових позиціях — самохідних артилерійських установок, танків, авто. Перші зразки "ловців ланцетів" на фронті показали себе як надійне знаряддя. Мобільні укриття потребують мінімуму зусиль для встановлення, для цього не потрібне жодне додаткове обладнання. Після того, як споруда виконала своє призначення, її можна легко відновити. 

"Сталь Метінвесту рятує та захищає. Це головна ідея, на яку ми спираємося у своїй роботі, запускаючи у виробництво ту чи іншу модель продукції, що допомагає ЗСУ. Від початку війни це були бронежилети, потім сталеві укриття, додаткове бронювання, макети військової техніки, тепер — сталеві «ловці ланцетів» для техніки. Усі знають, що наш ворог підступний, тому Метінвест поставив собі завдання — допомогти нівелювати його козирі", – говорить Олександр Мироненко, операційний директор Метінвесту.

Фахівці компанії щоразу вдосконалюють моделі техніки, додаючи до свого арсеналу копій нові види озброєння.