Закупівлі за кошти Світового банку тепер можуть проходити в Prozorro – Мінекономіки

Share

Світовий банк схвалив використання системи Prozorro для всіх проєктів, які фінансує в Україні, підтвердивши її повну відповідність своїм правилам, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Про це свідчать результати оцінки командою World Bank нової процедури, яку розробило ДП “Прозорро” відповідно до рекомендацій Банку — закупівля за правилами міжнародних донорів", – зазначено в повідомленні.

Автори оцінки дійшли до висновку, що “система електронних закупівель Prozorro може використовуватися в рамках проєктів, що фінансуються Світовим банком, для закупівель товарів та робіт як для національних (до 5 млн євро), так і для міжнародних (від 5 млн євро) тендерних процедур”. 

Відповідно до рекомендацій Світового банку, нова процедура Prozorro передбачає можливість приймати пропозиції учасників у різних валютах, поетапно розглядати пропозиції, обирати переможця не лише за ціновим критерієм тощо. 

В міністерстві зазначають, що найближчим часом разом з ДП “Прозорро” проведуть навчання з використання електронної системи закупівель для виконавців проєктів Світового банку в Україні.  

"Система Prozorro добре знайома українському бізнесу, тож її використання міжнародними фінансовими організаціями дозволить українським підприємцям максимально долучатися до ланцюгів постачання для відновлення України. Це те, що надасть поштовху локальному бізнесу, виробникам, а відтак посилить стійкість нашої економіки”, — зазначила перший віцепрем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

В міністерстві зауважують, щоб систему Prozorro могли використовувати різні банки розвитку та міжнародні організації, державне підприємство “Прозорро” спеціально розробило процедуру для донорських закупівель за принципом конструктора. До її розробки Світовий банк передбачав можливість використовувати українську систему електронних закупівель лише для закупівель до 5 млн євро.