Попит на імпортовані вживані авто залишається стабільним

Share

Первинні реєстрації ввезених в Україну з-за кордону уживаних легкових автомобілів у вересні 2023 року не змінилися порівняно із серпнем, повідомляє Укравтопром.

В повідомленні також зазначено, що хоча за серпень та  вересень імпорт залишився стабільним, то порівняно з вереснем-2022 ввезення в Україну зросло на 34%, український автопарк поповнили понад 21 тис. вживаних легковиків
 
За даними асоціації найбільша частка в цьому сегменті авторинку належала бензиновим авто – 44%, далі йдуть дизельні – 31%; електромобілі – 16%; авто з ГБО – 5%; гібриди – 4%.

Лідером вересневих реєстрацій залишився Volkswagen Golf (1575 од.). І в порівнянні із серпнем п’ятірка лідерів залишилась незмінною: Renault Megane (1299 од.), Skoda Octavia (923 од.), Volkswagen Passat (755 од.) і Nissan Leaf – 590 од.

"Середній вік вживаних машин, що у вересні перейшли на українські номери становить майже 10 років. Усього, з початку року, свою першу реєстрацію в Україні пройшли 148 тис. уживаних легкових автомобілів, ввезених з-за кордону, що у 3,4 раза більше за реалізацію нових авто за той самий період", – зазначають в Укравтопром.