“Антонов” приєднався до європейського аерокосмічного та оборонного лобі

Share

«Антонов» цього тижня приєднався до Асоціації аерокосмічної промисловості, безпеки та оборонної промисловості Європи

Про це пише Bloomberg з посиланням на лобістську групу, до складу якої входять такі компанії, як Airbus SE, BAE Systems Plc і Rheinmetall AG.

"Одна з найбільших європейських асоціацій аерокосмічної та оборонної промисловості прийняла свою першу українську компанію як члена, у той час, коли союзники перебувають під тиском (щодо надання допомоги Україні, – ред.), щоб запевнити Київ у їхньому довгостроковому зобов’язанні допомогти відбити вторгнення Росії", – пише агентство. 

Зазначається, що членство "Антонова" в АСД є прикладом тіснішої промислової співпраці між європейськими та українськими виробниками.

«Я щиро вітаю «Антонов» як нового члена ASD, що стало важливим кроком до інтеграції української аерокосмічної промисловості в європейську промислову екосистему», — сказав генеральний секретар ASD Ян Пай.

Bloomberg нагадує, що раніше європейські оборонні підрядники підписали також угоди з українськими компаніями про допомогу в обслуговуванні та виробництві зброї безпосередньо в Україні.

Крім того, німецька компанія Rheinmetall і "Укроборонпром" створюють спільне підприємство для обслуговування та ремонту техніки, яку Німеччина постачає в Україну, а також для виробництва озброєння Rheinmetall в Україні.