НБУ відкликав ліцензію та ліквідував Укрбудінвестбанк

Share

Національний банк ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ "Український будівельно-інвестиційний банк", йдеться в повідомленні пресслужби НБУ.

Національний банк України, зважаючи на пропозицію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, ухвалив рішення від 5 жовтня 2023 року № 350-рш про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ «Український будівельно-інвестиційний банк», – зазначено в повідомленні центробанку.

Як повідомлялося раніше, 7 вересня 2023 року НБУ ухвалилив рішення віднести Укрбудінвестбанк до категорії неплатоспроможних у зв’язку з невиконанням банком вимоги щодо усунення порушень банківського законодавства України, нормативно-правових актів Нацбанку протягом визначеного строку після віднесення банку до категорії проблемних.

Довідково:
Укрбудінвестбанк був заснований у 2004 році. Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2023 року за розміром загальних активів (2,47 млрд грн) він посідав 45-те місце серед 65 українських банків, які діяли у країні. Його чистий прибуток за перше півріччя 2023 року – 19,07 млн грн. У квітні цього року, незалежним членом наглядової ради Укрбудінвестбанку став ексголова правління НБУ, експрезидент України Віктор Ющенко.