Велика Британія страхуватиме інвестиції свого бізнесу від воєнних ризиків

Share

Велика Британія розробляє інструмент страхування для свого бізнесу, який зацікавлений інвестувати в Україну та можливості надання допомоги із запуском  міжнародного пулу для перестрахування воєнних ризиків

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко після переговорів з послом Великої Британії Мартіном Гаррісом 4 жовтня.

«За підтримки країн G7, G19, Європейської Комісії ми працюємо над інструментами страхування від воєнних ризиків для міжнародних агенцій. Зокрема, ми співпрацюємо з MIGA, DFC, EBRD, Експортно-кредитними агентствами низки країн, в тому числі Великобританії, та маємо вже кілька успішних кейсів страхування інвестиційних ризиків на мільйони доларів», – зазначила Свириденко. 

Також на зустрічі сторони обговорили питання участі Великобританії в створенні трастового фонду для запуску міжнародного комерційного ринку страхування воєнних ризиків, участь Британської агенції з міжнародних інвестицій в проєктах в Україні, залучення британських інвесторів в Україну, двостороння торгівля, план відновлення України.

Перший віцепрем'єр-міністр розповіла про заходи підтримки бізнесу, такі як програма "5-7-9" для доступного кредитування, грантові програми для створення та розвитку бізнесу, в тому числі з акцентом на переробку для полегшення логістики. В цьому Велика Британія також підтримує лібералізацію торгівлі з Україною, збільшення товарообігу та розвиток українських експортерів.

Юлія Свириденко зазначила, що крім аграрної продукції, яка є основою українського експорту, Україна спрямовує увагу на military-tech індустрію, зелену енергетику, логістику, ІТ тощо.

Посол Мартін Гарріс зазначив, що Велика Британія готова надати необхідні консультації та підтримку Україні у ключових питаннях.