Україна закликала Естонію запровадити ефективні інструменти страхування військових ризиків

Share

 Перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко закликала під час зустрічі із делегацією на чолі з міністром закордонних справ Естонії Маргусом Цахкною запровадити ефективні інструменти страхування військових ризиків

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

«Зараз для нас дуже важливі питання відновлення економіки. І ми запрошуємо естонський бізнес інвестувати в Україні, серед іншого в сфері логістики, енергетики, переробки та в ІТ. Для їхньої реалізації треба впроваджувати ефективні інструменти страхування військових ризиків. І якщо Естонія через власне експортно-кредитне агентство KredEx страхуватиме не тільки естонські, а й українські інвестиції – ми тим самим заохотимо створення багато спільних українсько-естонських підприємств», – зазначила Свириденко.

За її словами, особливим пріоритетом для Міністерства економіки зараз є гуманітарне розмінування українських земель. Наразі 174 тисячі квадратних кілометрів території України потенційно забруднені вибухонебезпечними речовинами, включно з тимчасово окупованими територіями.

Також сторони обговорили можливість залучення Естонії до співфінансування програм прямої підтримки малого та середнього бізнесу та до ряду соціальних проєктів.

Як йшлося раніше, з початку російської агресії проти України Естонія вже надала Україні гуманітарної допомоги на суму 24,6 млн євро, з яких урядова допомога складає 5,6 млн євро, приватна допомога – 19,0 млн євро.