Суд в Лондоні відновив розгляд позову Приватбанку проти колишніх акціонерів

Share

2 жовтня Високий суд Лондона поновив розгляд справи державного Приватбанку проти колишніх власників установи Ігоря Коломойського та Генадія Боголюбова.

За даними НВ Бізнес, розгляд справи після літньої перерви почнеться з перехресного допиту сторін по судово-бухгалтерський експертизі, яка має уточнити суми збитку банку від шахрайства з кредитами.

Раніше під час слухань, що тривали з 12 червня до 27 липня, юристи Приватбанку надали суду свідчення щодо «рециркуляції» передоплат між позичальниками (Коломойським та Боголюбовим) та банком. У них йдеться про неповернені передоплати у розмірі $1,911 млрд.

Чергові слухання триватимуть з 2 жовтня до 10 листопада, повідомили джерела видання. Зокрема, 2 жовтня свідки та експерти з боку позивача нададуть дані щодо загальної суми чистих виведень коштів з банку та мають намір довести, що неповернені авансові платежі були спричинені відповідними виведеннями коштів.

В суді запланований перехресний допит експертів банку та Коломойського з українського права. Ці свідки є українськими юристами, які нададуть докази щодо українського законодавства, яке регулює вимоги банку до всіх відповідачів і яке, згідно з позицією банку, є регулюючим правом для його справи проти корпоративних відповідачів про безпідставне збагачення.

16 жовтня має відбутися перехресний допит експертів відповідачів з українського права та експертів банку та відповідачів з кіпрського права.

23 жовтня — день, коли спливатимуть строки подання позивачем та відповідачами письмових заключних зауважень.

На 30 жовтня заплановані усні заключні зауваження позивача, а на 6 листопада — заключні усні виступи відповідачів.

Останній день судового процесу — 10 листопада, подання відзиву позивача на позовну заяву.

Розгляд справи ПриватБанку проти колишніх власників у Високому суді Лондона розпочався у грудні 2017 року. Тоді ж суд видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова. Обидва колишні акціонери заперечують звинувачення. Втім, вже цього року вони відмовилися від особистих свідчень у суді.