Обсяг інвестицій в зелену металургію України у наступні чотири роки становитиме 6-12 млрд – Мінекономіки

Share

У наступні чотири роки обсяг інвестицій для розвитку індустрії становитиме від 6 до 12 млрд євро, це є частиною плану повернення економіки на довоєнний період

Про це розповів заступник міністра економіки Олексій Соболев в інтерв’ю інформагентству Укрінформ.

«Україна може стати лідером у "зеленій" металургії, особливо у виробництві "зеленої" сталі, використовуючи своє унікальне розташування, багаті ресурси, наявність сировини та стратегічну близькість до Європи. У наступні чотири роки обсяг інвестицій для розвитку індустрії становитиме від 6 до 12 млрд євро. І це не лише про наші амбіції, цей напрям доповнює загальну європейську стратегію декарбонізації», – зазначив О. Соболев, при цьому підкресливши, що це є частиною чотирирічного плану  повернення економіки до довоєнного рівня.

Він підкреслив, що велику частину плану повернення економіки на довоєнний період  становить "зелений" перехід. При цьому виділив дві ключові передумови – "безпека і вступ до НАТО та інтеграція з ЄС".

"Крім того, зростання економіки прямо пов’язане з фактором повернення біженців в Україну – чим більше людей повернеться, тим вищими будуть показники економічного зростання", – додав О. Соболев.