Німеччина достроково заповнила газосховища на 95%

Share

За попередніми даними Європейської асоціації газосховищ GIE, 26 вересня вранці німецькі газові сховища були заповнені на 95,05%

Положення, запроваджене минулого року під час газової кризи, передбачає, що сховища мають бути заповнені на 95% до 1 листопада, передає «Європейська правда» із посиланням на Spiegel.

Це означає, що цього року газосховища заповнюються швидше, ніж рік тому. На ранок 26 вересня 2022 року рівень становив 91,4%. Минулого року відмітка у 95% була досягнута лише 13 жовтня.

Системи зберігання компенсують коливання споживання газу і таким чином формують буферну систему для ринку. Востаннє сховища були заповнені на 100% вранці 14 листопада 2022 року. Зазвичай рівень заповнення знижується взимку і знову зростає після закінчення опалювального сезону.

Згідно з попередньою інформацією федерального уряду, обсяг природного газу, що зберігається в сховищах при 100-відсотковому рівні, відповідає споживанню двох-трьох середньостатистичних холодних зимових місяців.

Найбільше німецьке газосховище в Редені (Нижня Саксонія), яке до початку квітня 2022 року контролювалося російською державною компанією «Газпром», 26 вересня вранці було заповнене на 97,42%.

«Стартова позиція для зими 2023/2024 року значно краща, ніж рік тому, але залишкові ризики залишаються», – написало минулого тижня Федеральне мережеве агентство у своєму звіті про газову ситуацію.

За даними Федерального мережевого агентства, раніше Німеччина отримала природний газ з Норвегії, Бельгії та Нідерландів. Поставки здійснювалися також кораблями через нові LNG-термінали на німецькому узбережжі. Менші обсяги газу надійшли з Австрії та Швейцарії. Востаннє природний газ з Росії надходив до Німеччини через балтійський газопровід «Північний потік-1» 30 серпня 2022 року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom