Мінагрополітики прогнозує «гарний урожай зернових»

Share

Україна в 2023 році може зібрати гарний врожай зернових і готова відправити в країни Африки та Азії мільйони тонн пшениці – це стабілізує продовольчий ринок

Про це сказав заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик під час експертної дискусії, організованої Посольством України в Індії, повідомляє «Укрінформ».

Башлик наголосив, що через постійні терористичні обстріли Росією української критичної та аграрної інфраструктури світовий продовольчий ринок перебуває в кризовому стані. Світові ціни на зернові культури зростають після кожної атаки чорноморських і дунайських портів. Це ще раз підтверджує роль України в забезпеченні продовольчої безпеки усього світу.

«Постійні атаки РФ на портову інфраструктуру в Одесі та інших українських портах мають пряме відображення на соціальній і політичній стабільності, світових продовольчих цінах, що безпосередньо впливає на продовольчу безпеку», – зазначив посадовець.

Заступник міністра зауважив, що Україна цьогоріч збере гарний урожай зернових і готова вже відправити в країни Африки та Азії мільйони тонн пшениці.

Головне зараз – це підтримка і допомога Україні з боку світової спільноти, підсумував він.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom