На держпідтримку економіки у бюджеті на 2024 рік заклали 40 млрд грн, – Мінекономіки

Share

У 2024 році на програми прямої підтримки української економіки закладено понад 40 млрд грн

Про це повідомила міністерка економіки України Юлія Свириденко, передає прес-служба уряду.

За її словами, Кабмін очікує, що оборонні видатки наступного року майже повністю будуть покриті за рахунок податків і зборів. Із запланованих податкових надходжень на суму 1,56 трлн грн, кожна копійка піде саме на видатки оборони. Такі очікування базуються на прогнозі розвитку економіки та зростанні ВВП на 5%. Також прогнозується зростання експорту на 7,5% і зменшення імпорту на 5,5%.

«Сумарно програми прямої підтримки української економіки складатимуть понад 40 млрд грн. Ці гроші будуть допомагати з доступом до фінансів, активізувати економічно активних людей, розвивати промислове виробництво і залучати бізнес до розмінування», – пояснила Свириденко.

Найважливішим елементом прямої підтримки бізнесу, за її словами, буде розвиток промислового виробництва.

«Перш за все, ми продовжимо видавати гранти на розвиток переробних підприємств і як наслідок — створення додаткових робочих місць. Підприємства активно користуються можливістю вкладати власні кошти, знаючи, що на ці інвестиції можна отримати грант до 8 млн грн. Цього року ми очікуємо, що вдасться видати 700 грантів. Орієнтир на наступний рік – 1000 грантів. Фінансування на ці гранти передбачене з тих самих джерел, що і мікрогранти», – розповіла Свириденко.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom