Трюдо пообіцяв суттєву макроекономічну допомогу Україні

Share

Канада надасть Україні у 2024 році суттєву макроекономічну підтримку

На цьому наголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським, передає «Укрінформ».

«Уряду потрібні ресурси, необхідні для продовження надання послуг населенню, довгострокова впевненість в ефективному плануванні та координація допомоги, щоб Україна після здобуття перемоги продовжувала залишатися сильною і процвітаючою країною. Тому я сьогодні підтверджую, що ми знову надамо суттєву макроекономічну підтримку Україні у 2024 фінансовому році», – сказав Трюдо.

За його словами, Канада й Україна домовилися взаємодіяти з партнерами з G7 для створення робочої групи, які надаватиме консультації щодо арешту й конфіскації російських активів, у тому числі Центрального банку РФ. Також Канада додає до санкційного списку 63 фізичні та юридичні особи з Росії, включаючи причетних до викрадення дітей і поширення дезінформації.

Трюдо додав, що Канада підтримуватиме громадянське суспільство України, а також надаватиме допомогу Верховній Раді у підвищенні його кіберстійкості, місцевим громадам – у відновленні інфраструктури та фермерам, які постраждали від російського вторгнення.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom