УДП запустило лінію перевезення зерна до порту «Констанца»

Share

«Українське Дунайське пароплавство» розпочало довгострокову співпрацю з великим зернотрейдером, завдяки якому баржові каравани пароплавства, що прямують до Сербії з українською рудою, дорогою назад перевозитимуть зернові

Про це повідомили в УДП.

«Після вивантаження залізорудної сировини у Смедерево виконується замивка першого каравану. Після чого він стане під завантаження в угорському порту Чепель. Потім Констанца, Ізмаїл і знову Середній Дунай», – сказано в повідомленні.

Лінія поки працює в пілотному режимі.

«УДП розбудовує довгострокову бізнес-модель. Маємо думати на перспективу – зберегти вантажопотік і після відновлення повноцінної роботи портів Великої Одеси. Саме тому знаходимо стратегічних партнерів та відпрацьовуємо моделі роботи на Середньому Дунаї. Задача – навіть на довгому плечі забезпечити високу рентабельність та швидке обертання флоту», – пояснили в УДП, додавши, що не хочуть повторити проєкт із перевезення ЗРС і зернових, що діяв раніше, який завершився банкрутством.

В УДП повідомили про жорсткий контроль витрати палива, запровадження онлайн-моніторингу переміщення суден, покращення системи забезпечення, відмову від прокладок та брокерів та роботу напряму з власником вантажу, в результаті чого навіть тривалі та складні рейси є прибутковими.

«З часом завдяки співпраці з IFC вирішимо і проблему застарілості нашої тяги. Модернізований самохідний флот отримає сучасні екологічні двигуни (сертифіковані Stage V) із значно меншими витратами палива. Що є ключовим для роботи у дальніх рейсах», – підсумували в УДП.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom