Німецька держкомпанія купує скраплений газ у РФ – Bloomberg

Share

Німецька компанія, у минулому націоналізована через зв’язки із Росією, відновила закупівлю скрапленого газу у РФ

Про  це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що компанія SEFE, колишній підрозділ російського "Газпрому", планує 1 жовтня в судно SAFE “Ріка Амур” завантажити російський СПГ (вироблений на Ямальському заводі  Сибіру) у Бельгії способом перевалки  й доставити його до Індії цього ж місяця. 
 
Водночас у самій компанії запевнили, що жодним чином не порушують європейські санкції, бо "німецькі порти не залучені до цього процесу, як і європейські чи німецькі газові мережі".

Агентство зазначає, що хоча вантаж прямує до Індії, німецька державна компанія, яка має угоди з Росією, викликає деяку тривогу. Критики кажуть, що це суперечить обіцянці Німеччини уникати роботи з російським СПГ через війну Росії проти України.

 Торгова фірма має довгостроковий контракт на купівлю обсягів Ямал СПГ, який успадкував від минулого "Газпрому". Він також має окремі довгострокові зобов’язання щодо постачання індійської компанії GAIL Ltd.

Міністерство економіки Німеччини на прохання Bloomberg про коментар заявивило, що вивчає це питання.

Як зазначалося раніше, Європейська комісія, коментуючи дані про зростання закупівель скрапленого природного газу (СПГ) із Росії державами-членами, повторила заклик до них припинити цю практику.