Мінюст наклав арешт на акції двох ГЗК Ferrexpo

Share

Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції України наклав арешт на частки корпоративних прав у розмірі 50,3%, що належать Ferrexpo AG у Єристівському та Біланівському гірничо-збагачувальних комбінатах, повідомила пресслужба групи.  

 «Зрозуміло, що арешт є частиною поточної серії судових процесів проти пана Костянтина Жеваго, які стосуються Банку «Фінанси і Кредит» і не пов’язані з Групою Ferrexpo. Арешт було застосовано як початковий етап процесу примусового стягнення заборгованості пана Жеваго перед Національним банком України за рішенням суду в сумі приблизно 44 мільйони доларів США», – йдеться у повідомленні групи.

Арешт забороняє передачу часток, але іншим чином не впливає на право власності Ferrexpo AG на корпоративні права.

Ferrexpo вважає арешт незаконним, оскільки частки у Єристівському та Біланвіському ГЗК повністю належать Групі Ferrexpo, а не будь-якій іншій особі.

«Наразі Група аналізує можливі правові та інші засоби правового захисту, які їй доступні, і має намір захищати свої права. Якщо процес примусового звернення стягнення, відповідно до якого було накладено Арешт, не буде перервано, це може зрештою призвести до потенційного продажу часток, що становить 50,3% розміру статутного капіталу у кожній з дочірніх компаній, "ЄГЗК" та "БГЗК"», – зазначили у Ferrexpo, додавши, що наразі операційна діяльність групи залишається незмінною.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom