ЄІБ може надати на відновлення інфраструктури України 220 млн євро

Share

Європейський інвестиційний банк розглядає можливість надання близько 220 млн євро на відновлення інфраструктури України

Кошти підуть на відновлення доріг і мостів, повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

На зустрічі представники агентства обговорили з представниками ЄІБ прогрес реалізації спільних проєктів. Зокрема, проєкт розвитку транс'європейської транспортної мережі, який стосується будівництва та ремонту доріг у шести регіонах України.

«Відповідно до угоди, підписаної у червні 2023 року, ЄІБ надав понад 50 млн євро грантових коштів ЄС, доступних в межах Інвестиційної платформи сусідства Європейського Союзу, на закупівлю модульних мостів. Це тимчасові споруди, «швидка допомога» для регіонів, які найбільше постраждали від російської агресії. Вони поліпшать логістику між населеними пунктами і регіонами», – сказано в повідомленні.

Окрім ЄІБ, який є одним із ключових міжнародних партнерів України у відновленні критичної інфраструктури, Агентство співпрацює зі Світовим банком, USAID, а також Європейським банком реконструкції і розвитку. Це найбільші міжнародні партнери, з якими Агентство працює над чотирма пріоритетними напрямами: прифронтова інфраструктура, зруйноване війною житло, пункти пропуску на кордонах і дороги до них, критична інфраструктура – вода, енергетика, мости.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom