ЄС оголосить пропозиції нового пакета санкцій проти Росії у жовтні, – Bloomberg

Share

Європейський Союз розглядає зміст 12 пакета санкцій проти РФ, який може бути представлений вже у жовтні цього року

Новий пакет санкцій може містити заборону на закупівлю алмазів із Москви, повідомило видання Bloomberg із посиланням на поінформовані джерела, передає «Укрінформ».

«Нові заходи, які можуть бути представлені вже наступного місяця, ймовірно, включатимуть версію ЄС про майбутню заборону «Групи семи» і, можливо, довгоочікувану пропозицію використовувати прибуток, отриманий від заморожених активів Центрального банку, для допомоги Києву», – повідомили поінформовані джерела.

Дванадцятий пакет санкцій проти РФ може бути представлений в першій половині жовтня або під час жовтневого саміту ЄС-США, дата якого ще не встановлена.

Новий пакет, ймовірно, міститиме подальші кроки щодо перешкоджання обходу санкцій Росією через треті країни, зокрема ОАЕ і Туреччину, йдеться у повідомленні.

Група європейських країн, до якої входить Польща і країни Балтії, закликала до впровадження додаткових санкцій для сфери торгівлі російським скрапленим природним газом (СПГ), а також для ІТ-сфери. На додачу до цього, країни закликали ввести обмеження на ядерний сектор РФ, проте, пише Bloomberg, подібні пропозиції були неодноразово відхилені ЄС.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom