Фонд держмайна запустив сайт з переліком санкційних активів

Share

В Україні запрацював сайт, який містить перелік всіх арештованих активів росіян і колаборантів, які передані в управління Фонду державного майна

Про це повідомила прес-служба фонду.

В реєстрі вже розміщені 136 санкційних активів, серед них майно Михайла Шелкова, Володимира Євтушенкова, Аркадія Ротенберга, Володимира Сальдо, Сергія Цекова, президента-втікача Віктора Януковича та ін.

Надалі арештоване майно буде виставлено на приватизацію або оренду через систему Prozorro.Продажі, де кожен охочий у режимі реального часу зможе стежити за перебігом аукціону.

«Фонд держмайна запускає сайт sanlist.spfu.gov.ua. Мета — інформування української громадськості та іноземних партнерів про стан справ з усіма конфіскованими активами, які перебувають в управлінні фонду. Важливо, аби кожен у кілька кліків міг дізнатися все про арештоване майно колаборантів або російських олігархів, яке в подальшому може принести прибуток державі», — наголосив перший заступник голови ФДМ Денис Шугалій.

У фонді наголосили, що найближчим часом очікують на передачу ще близько 500 об'єктів російських олігархів і українських колаборантів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom