Румунія хоче збільшити транзит українського зерна до 4 млн тонн на місяць

Share

Румунія підтримує експорт українського зерна та має намір збільшити обсяги його транзиту через свою територію вже наступного місяця

Про це заявив прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку в інтерв'ю австрійському часопису Der Standard, передає «Укрінформ».

«Ми маємо підтримати Україну в експорті її зерна. Протягом наступного місяця ми спробуємо збільшити кількість зерна, що транспортується через Румунію, з двох до чотирьох мільйонів тонн», – вказав Чолаку.

Він зазначив, що Румунія інвестувала значні кошти в порти на Дунаї та в Констанці, і атаки російських безпілотників на порти поблизу Румунії загрожують цим інвестиціям.

Більш того, Чолаку закликав інші європейські країни підтримати Україну та ввести більш суворі обмеження на товари з Росії. Зокрема, він запропонував повністю відмовитися від російського газу.

«Так, повністю заборонити! Тому що є дуже велика різниця між тим, що ми втрачаємо, а саме трохи комфорту, і тим, що відбувається в Україні. Ви також повинні мати на увазі, що насправді станеться, якщо Російська Федерація переможе. Чи не створимо ми можливість для розмноження таких людей, як Путін, в інших державах Європи?» – сказав він.

Він же висловив впевненість, що ЄС зможе повністю відмовитися від російського палива найближчим часом.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom